Asi to všichni znáte...koukáte se na nějaký fajný film většinou s happy-endem:) a říkáte si...škoda že se to nestane i mě.. Jenže si už málo kdy uvědomíme, že i mi máme vlastní film.A to film s názvem Život. Tento film se začal psát ještě dříve než jsem se Já, Ty, tY TY a TY a než ses i TY narodil. Má pestrý scénář leckdy se zápletkou, s větším či menším nádechem romantiky. Jsou tám scény smíchu ale i pláče.Někteří herci z našeho filmu odchází a noví zase přichází.Někdy si necháme od HLAVNÍHO KÁPA poradit..ale většinou (alespoň já) jdem na vlastní pěst. A to nedopadá v některých situacích dobře. Měli bychom dbát na rady velkého šéfa.ON nám rád poradí...ale mi jsme buď hluší,nebo slepí. Aspoň jednou denně se jej ptejme na radu...uvidíte že se film bude vyvíjet lépe. Ještě lepší nápad..svěřujme se mu se svými pochybami o filmu...klidně mu říkejte co Vám vadí a co naopak byste nechali.Buďte jeden tým. Možná časem poznáte, že Váš film je lepší než ten který sledujete v TV.

Já sama asi často protestuji proti svému scénáři..a často jím naštvaně praštím o "stůl" a zdrhám pryč.Říkám si, že si jej budu psát sama...ale stejně vždy dolézám s prosíkem a sem tam i se slzami na tváři. Prostě bez NĚJ to nejde.Bohužel málo kdy si to uvědomím a když už..tak už je většinou pozdě.Často si vyčítám ty zkažené záběry a nejraději bych vrátila čas a natočila to znova..ale prostě to už nejde.Už je to za námi a za minulostí není radno se otáčet. Občas se vyskytne "asistent" který Ti v době bez hlavního KÁPA chce poradit. Láká nás různými věcmi až kývnem a plácnem si. Dlouho to ale v utajení nezůstane...po čase zjistíte že je vše jinak než se na počátku jevilo a vy byste se chtěli vrátit zpět.Ale kam? zpět ke KÁPOVI? co když nás odmítne?? A tak raději žijeme v nejistotě, strachu a obav.Škoda že MU více nedůvěřujeme..že se JEJ málo učíme znát...protože kdybychom MU lépe naslouchali a poslouchali hlas i svého srdce...tak bychom věděli..že ON nás vždy vezmě zpět..musíme jen chtít a prosit o odpuštění. Jedině s NÍM múžeme natočit ten správný film s názvem Život.

A proto..nebojme se svátosti smíření a daru modlitby....Nebojme se rozhovoru s Bohem..s naším KÁPEM,SCÉNARISTOU, REŽISÉREM, FILMAŘEM ( a já nevím kdo vše k vytvoření filmu je potřeba) Dovolme mu společně točit náš vlastní film.

                      Přeji Vám všem, kteří budete tento článek číst hodně úspěchu při natáčení vlastního filmu. Nebojte se do natáčení dát celé své srdce:-))

        Takže: KAMERA, KLAPKA , AKCE...JEDÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉM.